פירות בחו"ל

שאלה:

מי שרצונו לסמוך על היתר מכירה של הרבנות הראשית בישראל. ונמצא בחו"ל. איך אפשר לדעת אם הפירות הבאות מישראל יש להם היתר מכירה? האם הרבנות מפרישה תרומות מוכשרות לפני שיווקם? ואם כן הפירות מישראל הנמכרות בחול, מותרות אחר זמן הביעור? ואם לאו, כמה זמן צריך לחכות אחר שנת השמיטה כדי לקנות, בחו"ל,פרות מישראל? תודה לתשובה

תשובה:

שלום וברכה,

באופן כללי ובלי להתייחס להיתר מכירה אם כן או לא, כל דבר שצריך כשרות ופירות צריכים כשרות בודאי בשמיטה אבל לא רק כמובן, צריך להיות עם הכשר מוסמך על המוצר, לא ל פרי הבא מארץ ישראל מפוקח על ידי גורם משמעותי, לא משנה מה קונים, צריך לראות שישי לו הכשר שאנחנו סומכים עליו.

ספציפית לגבי חו"ל עדיף שתקנה פירות שאינם מארץ ישראל וכך לא תכנס לחששות ולבעיות.

ברכה והצלחה.