פירוק שותפות – המשך

שאלה:

צירפתי עותק מהשאלה ששאלתי כאן אתמול. והוספתי שאלה בעניין.
שאלה:
אני ושתף רכשנו נכס בכוונה ללקיחת משכנתא מבנקים בריבית רגילה לדירה.
אולם עקב בעיות בהחזרי חובות בבנקים של שותפי סורבנו ע"י רוב בנקים.
לצערי עקב סכנת הפרת חוזה בגלל איחור בתשלום לקחנו בלית ברירה הלוואה מחברה פרטית בריבית כפולה .
לאחר יומיים מקבלת ההלוואה פנו אלי מהחברה כי השיקים ששותפי מסר מזוייפים ואין כזה חשבון.
שאלתי האם אוכל לכפות את שותפי לצאת מהעיסקא ולקבל ממני את מה ששילם מהון העצמי למעט נזק של הריביות וכו'

תשובה:
שלום וברכה,

לפי הלכה אתה יכול לומר לו שאתה מעוניין לפרק את השותפות. וכדאי לך לפרק את השותפות מהר מהר, אסור להיות שותף עם אדם כזה שמסורב ברוב הבנקים, וגם מוסר צ'קים מזויפים. תברח ממנו בכל מחיר לפני שתגלה שהוא מרמה גם אותך…..

בהצלחה.

מקורות:
לפי הלכה שותף יכול לדרוש חלוקת השותפות. ואם א"א לחלוק את השותפות השותף יכול לדרוש גוד או אגוד – או שאני קונה את הכל או שאתה קונה את הכל. ראה שו"ע סימן קעא. במקרה שלך ניתן לפרק מסיבה אחרת שכל קניין השותפות הוא בטל מעיקרא, אחרי שהתברר שהוא מסר צ'קים מזויפים ע"ד כן לא השתתפת. וגם שהוא לא נחשב שלקח הלוואה לשותפות – הלוואה עם צ'קים מזויפים לא נחשב שלקח הלוואה, ונחשב שרק אתה לקחת את ההלוואה, ולכן השותפות בטילה.

שאלה נוספת.
חתמנו על בוררות אצל רב הקרוב אליו .וכעת הוא מסרב לדון בנינו בטענה שאין לו זמן וגם כי הצד השני אינו משתף פעולה איתו. מה עלי לעשות כעת? נציין כי הזכויות עדיין לא נרשמו על שמינו ישנה רק הערת אזהרה .האם יש דרך להוציאו מהעסקא לא הסכמתו?

תשובה:

שלום וברכה,

תתבע אותו לבית דין [לא לרב שקרוב אליו]. אם הוא יסרב להופיע בבית דין, בית דין יתנו לך היתר לתבוע בערכאות.

בהצלחה.