לצאת מהעבודה לפני הזמן

שאלה:

שלום רב !

רציתי לשאול אם אני לפעמים יוצא ממקום העבודה שלי בין 6-8 דקות לפני הזמן על מנת להספיק רכבת האם הדבר נחשב לגזל אם אני עובד שעתי?
אני מציין שיש לי עוד אופציה להגיע הביתה גם אם אצא ב 22 בדיוק פשוט זה גורם לי לחכות עוד 20 דקות אחרי סיום משמרת.

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה מדובר ביציאות חד פעמיות היה ניתן להקל, אבל כיון שמדובר ביציאה מוקדמת קבועה צריך אישור מהמעסיק על כך. או שתגיע 8 דקות מוקדם יותק לעבודה ובכך תשלים את הזמן. או שתפחית שעת עבודה כאשר הצטברו הדקות לשעה.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה לא כל יום זה יוצא פעם בשבוע בימי חמישי. זה גם בעייתי? אני יוצא מוקדם אחרי משמרת ערב כדי להספיק כמה שיותר מהר הביתה כי יש לי לקום למחרת למשמרת בוקר ויוצא מצב שאני בקושי יושן. בגלל זה. ולצערי אין אופציה להגיע לפני הזמן ולצאת לפני השעות נרשמות עם תוכנה כך שגם אם אגיע לפני הזמן זה לא ייחשב לי.