לסמוך על קולות הילכתיות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

האם זה נכון שאדם שהוא למשל אשכנזי, יכול לסמוך בשעת הצורך על הקולות של הספרדים?

למשל: חמץ במשהו לפני חג הפסח, לדעת הרמ"א יש כלל של "חוזר ונעור", אבל אותו הכלל אינו קיים אצל הספרדים, כדעת השו"ע.
ולפי זה, חמץ שנתערב בתבשיל לפני פסח, אותו תבשיל נקרא כשר לפסח לספרדים, אבל לא לאשכנזים.
אבל בשעת הדחק, האם זה נכון שהאשכנזים יכולים לסמוך על דעת השו"ע שאומר שאין דין של "חוזר ונעור"?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

לא ניתן להשיב לשאלתך זו באופן כללי כל כך… ברור שחובה על כל אדם לנהוג כפי מנהגי עדתו ולפי כללי הפסיקה. בכל מקרה ספציפי יש להתייעץ עם רב כיצד לנהוג.

ברכה והצלחה.