חלוקת מעשר כספים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
נאמר לי שיש לחלק כספי מעשרות בין כמה גורמים ויש מספר רחב של אפשרויות כגון – עבור לימוד תורה ממש (כמו כוללים), עבור בני תורה נזקקים (לצרכי מזון וצרכים כללים), עבור נתמכים רפואיים, עבור עניים יהודים במגזר הכללי (לא דווקא בני תורה), יתומים ואלמנות, גמח כספים, תרומה לגמחים כללים (כמו ציוד וכו).

השאלה היא כאשר יש סכומי מעשרות מאוד גבוהים (מאות אלפי שקלים) כיצד מחלקים אותם?
האם יש העדפה הלכתית לחלוקת כספי מעשר? האם הרב יוכל להדריך אותי באחוזים כמה אמור ללכת לכל כיוון?

תשובה:

שלום וברכה

לא כל כך משנה כמה הוא הכסף, היעוד המיטבי לכספי מעשר הוא תמיכה בלומדי תורה ובעניים בני תורה שעוסקים בתורה, אתה יכול לחלק את זה בין לומדי תורה שונים ובין מוסדות שונים, אבל אין סיבה שלא לתת למטרה זו.

גם כאן באתר תוכל לתמוך בכולל מיוחד ללימודי דיינות בו יושבים 150 אברכים ולומדים בתוכנים מאתגרת מאוד המעמידה רבנים ודיינים ברמה גבוהה מאוד, חלקם עניים מרודים. האתר שלנו מסונף ושייך לכולל זה – נתיבות חיים.