שאלה:
שלום רב
פעמים רבות בעוף נמצאים צרירויות דם במקומות מגוונים,
תמיד סמכתי על הבדצי"ם בענין
עד שראיתי פרסום של כושרות שיש בזה בעיתיות.
האם הדבר נכון?
ואם כן, האם תוכלו לפרט? ומדוע הבדצי"ם לא מדקדקים בזה?
תשובה:
נכון הדבר שכאשר יש צרירות דם יש להסיר את החתיכה, אין דרך לבדצי"ם להקפיד על כך, כיון שזה קורה לפעמים אחרי השחיטה בעקבות ההתנהלות של הפועלים בשעת המליחה. מה שכן עושים הבדצי"ם המהודרים זה לחתוך את המקומות המועדים מראש שזה בעיקר בקצה הכנף. בשאר חלקי העוף זה פחות מצוי אבל כדאי לשים לב.
חשוב לדעת שמראה ורוד אינו בהכרח צרירות דם, וגם המוהל שיוצא כשמפשירים עוף אינו דם אלא מוהל מותר.
ערב טוב.
האם יש דרך לדעת מה דם ומה לא?
(אינני בקיא במראות)
אינני יודע כיצד לתאר את זה. לפעמים רואים גוש דם וזה מאוד ברור, לפעמים רואים מכה עם אודם משמעותי.
השאר תגובה