יצירת משתמשים חדשים לצורך הנחות

שאלה:

שלום הרב ברצוני שהשאלה לא תפורסם
ישנו אתר קניות סיני מפורסם בשם aliexpress הם מציעים הנחות למשתמשים חדשים שזו ההזמנה הראשונה שלהם
שאלתי האם ניתן לפתוח משתמשים חדשים רק לצורך זה כלומר אני מבצע הזמנה ולאחר מכן נרשם שוב לאתר מאימייל אחר ושוב מזמין וכן הלאה?
אני מאמין מצד אחד שהם לוקחים זאת בחשבון שאנשים יעשו כך

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לקונה אחד לקנות בשם של כמה משתמשים כדי לקבל כפל הטבות ויש בדבר משום איסור גנבת דעת, ומשום איסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

העובדה שהם מודעים שיש כאלה שנכנסים על ידי כמה שמות, לא מתיר את הנושא, כיון שאם היו שואלים אותם ודאי לא היו מסכימים. וגנבת דעת אסורה בגוי – שו"ע סימן רכח. וגנבת ממון גם אסורה בגוי – שו"ע סימן שמח.