טלטול חנוכיה בשבת אחרי שכבתה

שאלה:

שלום לרבנים אדם שהניח חנוכיה בחוץ ורוצה להכניסה לבית שהיא יקרה לו מאוד וחושש משום הרוחות שיזיקו לחנוכיה ונכנס שבת האם מותר להכניסה? תודה רבה

תשובה:

אסור לטלטל בשבת, היא לכל הפחות כלי שמלאכתו לאיסור שמותר בטלטול רק לצורך גופו ומקומו ולא כדי לא יגנב, ואפשר שגם לצורך גופו ומקומו אסור כיון שהוא מוקצה מחמת חסרון כיס, וכן מחמת שדלקו בו נרות בין השמשות.

מקורות:

ראה עוד כאן ובתגובות. וראה עוד אגרות משה או"ח ח"ה סי' כב אות כח.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כמו שכתוב בשאלות נוספות בנושא זה כאן באתר, תנאי מועיל בודאי לבני ספרד,שאם מתנה מערב שבת שלאחר שיכבו הנרות יוכל לטלטל החנוכיה (או הפמוטים),מותר לו לעשות כן,וכפי שמבואר בילקוט יוסף ובחזון עובדיה, שכיוון שהאיסור עתיד לחלוף (בידוע שהשלהבת תכבה), הקילו חכמים ע"י תנאי,ומועיל תנאי אחד לשנה שלימה..
    וכל הנ"ל הוא דווקא לבני ספרד,ולא לבני אשכנז,שלבני אשכנז יועיל התנאי רק לטלטל החנוכיה לצורך גופו או מקומו,דלא גרע מכלי שמלאכתו לאיסור.
    גם כאן,הייתי שמח לראות חלוקה ברורה בין בני ספרד ("לכו אל יוסף אשר יאמר לכם תעשו") לבין בני אשכנז היוצאים ביד רמ"א.