גרושה לכהן

שאלה:

אם רווקה קיבלה גט ללא נישואין האם מותרת לכהן

תשובה:

שלום רב,

מה הכוונה קיבלה גט? מדוע היא קיבלה גט אם היא רווקה? האם זה בגלל שהיא היתה נשואה ויש טענה שהקידושין לא חלו מסיבה כלשהי? במקרה כזה כלל לא ברור שהיא יכולה להינשא לכהן.

קשה לי להרחיב בזה בלי לדעת את המקרה, אבל אכן אכן כך, מן הסתם היא אסורה לכהן. הבית יוסף והרמ"א בתחילת סי' ו' הביאו תשובת הרשב"א שכתב שגם אישה שקיבלה גט למרות שהקידושין לא חלו אסורה לכהונה. האם הלכה זו היא הלכה פסוקה לכל הדעות או שמא לדעת השו"ע אינו כן, דנים בזה. אבל אם הטענה היא שיש טענת קידושי טעות, זה לא ברור כלל שאפילו אם השו"ע חולק על הפסק של הרשב"א שלדבריו זה יהיה מותר. משום שכמעט בכל המקרים של טענת קידושי טעות קשה להגיע לרמה כזו שמעיקר הדין אינה זקוקה לגט כלל. ואם אכן היא היתה צריכה גט אפילו מספק קל של אולי וכו'. היא כבר נאסרת לכהונה גם לדעת אלו שיחלקו על הרשב"א.