שאלה:
שלום רב .
משטח אפיה מיוחד שע"פ הוראות יצרן אסור שיבוא במגע עם מים , לכן אין אפשרות להטביל , האם מספיק לשים נייר אפיה כדי לחצוץ בינו לבין המזון ?
תשובה:
זה לא מספיק כי זה בטל לכלי, כך היא דעת הגרש”ז אויערבך [הובא בס’ טבילת כלים עמ’ נה], שכלי שמשתמשים בו שלא בהפסק של כלי ממש אחר, אלא רק בהפסק ניילון או נייר אפייה וכדומה, חייב טבילה, אבל אולי תפרט במה בדיוק מדובר נראה אם יש חובה להטביל.
שלום רב .
מדובר במשטח דק של פלדה יצוקה עם אפשרות גבוהה לחלודה את המשטח מניחים על רשת התנור ולאחר שצבר חום מניחים עליו פיצה וכדומה לאפיה .
זה צריך טבילה וברור לי שאם תייבש את זה היטב לא יקרה כלום. ואגב, גם מבחינה אסטטית הרי אתה לא מתכוון להשתמש בזה בלי לרחוץ את זה אף פעם…
יישר כח
השאר תגובה