לתרומות לחץ כאן

שימוש בכלי לא טבול באמצעות נייר אפייה

שאלה:

שלום רב .
משטח אפיה מיוחד שע"פ הוראות יצרן אסור שיבוא במגע עם מים , לכן אין אפשרות להטביל , האם מספיק לשים נייר אפיה כדי לחצוץ בינו לבין המזון ?

תשובה:

זה לא מספיק כי זה בטל לכלי, כך היא דעת הגרש”ז אויערבך [הובא בס’ טבילת כלים עמ’ נה], שכלי שמשתמשים בו שלא בהפסק של כלי ממש אחר, אלא רק בהפסק ניילון או נייר אפייה וכדומה, חייב טבילה, אבל אולי תפרט במה בדיוק מדובר נראה אם יש חובה להטביל.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שלום רב .
    מדובר במשטח דק של פלדה יצוקה עם אפשרות גבוהה לחלודה את המשטח מניחים על רשת התנור ולאחר שצבר חום מניחים עליו פיצה וכדומה לאפיה .

  2. זה צריך טבילה וברור לי שאם תייבש את זה היטב לא יקרה כלום. ואגב, גם מבחינה אסטטית הרי אתה לא מתכוון להשתמש בזה בלי לרחוץ את זה אף פעם…

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל