שינוי מנהג בקידוש

שאלה:

אבא שלי ז"ל היה נוהג לעמוד בהבדלה ובקידוש של יום. כל עוד גרתי בבית הוריי נהגתי כמוהו. לאחרונה בשעטו"מ התחתנתי, ורציתי לדעת האם אני צריך לעשות כן גם בבית שלי אני צריך לעשות כמו שעשיתי בבית הוריי?

תשובה:

למה לשנות ממנהגי אבות? כל המנהגים יש להם יסוד ושורש. אמנם המנהג היותר מרווח הוא כמו שהסברנו אתמול, לעמוד רק בויכולו, ובברכה עצמה לשבת וכן לשבת בקידוש היום ובהבדלה, אבל למעשה קהילות שנהגו לעמוד תמיד יש להם על מה לסמוך ואין לשנות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה המהירה.
    אני יודע שיש על מה לסמוך, אבל השאלה שלי היא האם אני יכול לעבור למנהג המרווח, או שאני צריך בשביל זה התרת נדרים