צק שהועבר לצד שלישי

שאלה:

אדם ביטל צ'ק שנתן בגלל טענות מוצדקות שיש לו על מקבל הצ'ק. ומקבל הצ'ק העביר את הצ'ק לצד שלישי. והצד השלישי תובע את נותן הצ'ק, ואין אפשרות לתבוע את מקבל הצ'ק. האם נותן הצ'ק מחויב לשלם לצד השלישי?

תשובה:

שלום וברכה,

נותן הצ'ק שמסר צ'ק ולא רשם לפקודת מי הצ'ק, הרי הוא מתחייב לכל מי שיוציא את הצ'ק, ולכן השלישי שהגיע הצ'ק לידו הוא התובע את החוב, ובעל הצ'ק חייב לשלישי שקיבל את הצ'ק לידיו, ואם ביטל את הצ'ק, חייב לשלם לשלישי את העלות של ביטול הצ'ק כיון שהחוב הוא אליו ולא לשני שקיבל את הצק.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין אם נותן הצ'ק רשם את השם של המוטב, אבל לא הגביל את הצ'ק למוטב בלבד, והמוטב העביר את הצ'ק לשלישי על ידי חתימה מאחורי הצ'ק. האם גם בזה השלישי יוכל לתבוע את נותן הצ'ק על ביטול הצ'ק?