מקרר עם התקן שבת חלקי

שאלה:

קניתי מקרר חדש ללא הפסק שבת מובנה זאת חציוני שמפסיק את נורה וציפצוף הדלתות פתוחות אין הפסק למנוע האם ניתן להשתמש בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

חייבים התקן שבת שמבטל את פעילות חיישני הטמפרטורה, כי אחרת בכל פתיחה וסגירה של המקרר הם מופעלים באופן מידי ומווסתים את פעילות המנוע להיכן שנצרך. תפנה למכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין או למשמרת השבת ותתייעץ על הדגם הספציפי שלך מה צריך לעשות.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין הבדל בענין זה בין הארץ לחו"ל, זה לא המצוות התלויות בארץ.., נכון הדבר שיש הרבה פחות מודעות בנושא הזה בחו"ל וזו בעיה ידועה.