פרחים שנעשו באיסור בשמיטה

שאלה:

ערב טוב הרב
שכנה שלי הביאה לי בצלים של פרחים, האם אמורה להיות בעיה לשתול אותם? אני לא יודעת מאיפה היא הביאה אותם.
תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין איסור ספיחין בפרחים שמיועדים לנוי בלבד ולא לאכילה או לריח. אם זה נעשה באיסור בשנת השמיטה אנחנו לא קונים את זה כדי שלא לתמוך בעוברי עבירה, אבל ככל שקיבלת את זה במתנה את יכולה לשתול את זה. מה גם שזה רק ספק מתי נעשה הדבר. יכול להיות הושרש כבר בשמינית.