גילוח בתער לצורך גדול

שאלה:

שבוע טוב.
פלוני צריך לעבור תהליך הסרת גידול צי'סטה במקום פאת הלחי ממש על קו העצם שמאוזן לנקב האוזן . תהליך זה דורש גילוח השיער ממש כדי שלא יפריע . הרופא עור ששמע את הבעייה אמר, שיניח לפלסטיקאי המנתח לעשות מה שנדרש. מה להלכה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאין בדבר פיקוח נפש אלא זה נושא אסטטי, אין מקום להקל גילוח פאת הראש ובודאי לא בתער, כדאי להתייעץ עם רב גדול באופן הרבה יותר פרטני גם עם תמונה ברורה של המקום, גם עם כל האופציות לגילוח, ובעיקר עם הסיבה לניתוח. להניח למישהו אחר לגלח זה כלל לא פתרון, האיסור הוא גם על המקיף פאת הראש וגם על הניקף מדין מסייע כמבואר בגמרא מכות כ עמוד ב.

בשורות טובות.