גזל מגוי באינטרנט

שאלה:

שלום רב. בעוונותי הרבים, לפני מספר שנים, כשהייתי בן 14-15 ביצעתי חטאים נוראיים של גזל דרך האינטרנט ממספר אנשים, רובם, אני מניח, גויים, בסכום שאינני יודע כמה הוא, לא הצלחתי לברר בדיוק כמה, אך אני מניח שהוא בסביבות ה-800 שקלים.
ניסיתי למצוא את האנשים האלו במשך כמה חדשים ולא הצלחתי, איך מחזירים את הכסף?
איך אני אדע כמה כסף להחזיר
איך מכפרים על חטא כזה?
ניסיתי למצוא את האנשים האלו במשך כמה חדשים ולא הצלחתי, איך מחזירים את הכסף?
בנוסף, אחד מהנגזלים הצלחתי למצוא, ביקשתי ממנו להחזיר לו את הכסף והוא אמר שהוא מוחל לי, האם זה תופס?
והשאלה הכי קשה בשבילי, אני מאוד מאוד רוצה לכפר על העוון הנורא הזה, ומצד שני קשה לי מאוד להיפרד מסכום כסף עצום כזה, איך מצליחים?
תודה רבה ושבוע טוב.

תשובה:

שלום וברכה,

למוכר שאמר לך שהוא מוחל לך על הכסף, אתה לא צריך לשלם. המחילה שלו חלה ואתה פטור מלשלם לו.

לגבי שאר הגנבות, אם מדובר בגנבה מגוי, יש להקל שאין צורך להשיב, למרות שגזל הגוי אסור ויש פוסקים שסוברים שחייב להשיב את גזל הגוי, בדיעבד יש לסמוך על הפוסקים שפוטרים מהשבה בגזל הגוי.

אם ישנם גנבות מיהודים יש לטרוח ולהשיג אותם. אם אין לך אפשרות להשיג אותם יש לחשב את הסכות ולעשות עם הכסף לצורכי רבים – לתת את הגזל למקומות ציבוריים.

אשריך שאתה חוזר בתשובה על מעשיך, ודלתי תשובה לא ננעלו.

בהצלחה.