בורר על ידי הצמדת כף לסיר

שאלה:

ברירה בשבת
1. אדם שלוקח כף סלט, ועולה לו בכפית סלט עם המיץ של הסלט, האם מותר לו להטות את הכף באוויר שיצא המיץ וישאר לו הסלט?
2. להצמיד את הכף לצד הצלחת כדי שיצא המיץ וישאר הסלט?
(אם אפשר מקורות אשמח)
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כל הפרדת פסולת מאוכל היא פעולה של ברירה, ולכן בודאי אסור לעשות זאת בשבת, פוסקי זמנינו דנו, באופן זה שמצמיד את הכפף לדופן הסיר או משתמש במכסה הסיר כדי לסנן את המרק מהירקות וכל ע=כיוצא בזה, אם זה נחשב ברירה בכלי או ברירה ביד [נפקא מינה במידה ויעשה זאת באופן של אוכל מפסולת ולא להיפך, ולצורך שימוש מידי, ויש שהחמירו בזה].

מקורות:

על המחמירים שנחשב ברירה בכלי ראה ארחות שבת פרק ג' הערה פג בשם הגר"מ פיינשטין והגרי"ש אלישיב.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשש"כ ג,נח,קעז בשם הגרש"ז הסתפק בדבר, מאידך לגבי ברירה ע"י הצמדת מכסה הסיר לסיר כתב (הערה קעו) שאסור, ואולי החילוק הוא כמה זה יותר דרך אכילה.