פיצה עם גבינה וטונה / דג עם גבינה

שאלה:

שלום רב
לא ברור אם מותר לאכול פיצה שבתוכה גבינה וטונה.
זה סכנתא גם בזמן הזה וצריך להחמיר? ואם אדם רוצה לאכול האם עובר עבירה? תודה. מימון

תשובה:

מרן הבית יוסף כתב בחיבורו בסי’ פז, שאסור לאכול דג עם חלב לפי שסכנה יש בדבר. וכן נהגו עדות המזרח כמובא בבן איש חי פ’ בהעלותך אות טו, שו”ת רב פעלים ח”ב יו”ד סי’ י , כף החיים שם סעי’ כד , ויחוה דעת ח”ו סי’ מח.

אולם, הרמ”א שם דחה דבריו בחריפות, וכתב, שכנראה נתחלף לו חלב בבשר [שהרי אכילת דג עם בשר אסורה לדברי הכל]. ולפיכך נהגו בני אשכנז להקל בדבר, כמובא בפתחי תשובה שם סי’ פז. אך, יש מקהילות הונגריה שחשו בזה לדברי הבית יוסף, כמובא בס’ דרכי תשובה שם.

גם לבני ספרד שנהגו להחמיר בענין זה, אין האיסור אלא לאוכלם יחד ממש, אבל בזה אחר זה מותר לאוכלם אפילו באותה ארוחה ולא צריך המתנה כלל!

לגבי חמאה הקילו שמותר לאוכלה עם דג.. ראה בן איש חי כף החיים ויחוה דעת שם.

ערב מבורך.