פינוי קורות סוכה נטושות

שאלה:

ישנם דפנות סוכה שיושבות שנתיים (בסוכות אף אחד לא השתמש עם זה) בין החניה שלי לחניה של שכן שלי, וזה לא שייך לנו. תליתי מודעה במעלית בו אני מבקש שאם זה שייך למישהו שיקח את זה, ואף אחד לא לקח.
האם אני יכול לזורקם לפח?
(יש לציין שזה חניון גם של בנין ליד)
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

הוועד הבית [או אתה בהסכמת וועד הבית] צריך לפרסם בשני הבניינים שאם לא יפנו את הדפנות הם מפנים את הדפנות, ואז יהיה מותר לפנות את הדפנות לאשפה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן שהבאנו מאחר ארוך לגבי פינוי חפצים. הבאנו שיש לפרסם לפני שמפנים. וראה שהבאנו את שיטות הפוסקים שגם כשמותר לפנות הפינוי צריך להיות למקום צדדי ולא לאשפה. ונראה שבמקרה הנ"ל ששנתיים לא היה שימוש בחג הסוכות, הרי זה ראיה כמעט ברורה שבעל הדפנות הפקיר את הדפנות, ולכן אם אחרי פרסום לא יפונו הדפנות וגם ששנתיים לא היה בהם שימוש יש להקל לפנותם לאשפה.