לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מידע חלקי משני מתווכים

שאלה:

חפשתי דירות ביד שתיים בבנין שלי ראיתי שני פרסומים משני מתווכים כל אחד סיפר לי על הדירה הבנתי שמדובר על אותה דירה ומהסיפור של כל אחד שיערתי איזו דירה בדקתי בדירה הזו והשוכר נתן לי את המספר של בהע"ב שלא התחייב לשום מתווך
מה הדין והאם מותר לעשות כן לכתחילה?

תשובה:

שלום וברכה,

כל מתווך נתן מידע חלקי שלא גובה תשלום עבור המידע החלקי, והלקוח אסף מידע שלא שווה תשלום, ועוד מידע שלא שווה תשלום ובכך הגיע לדירה. ולכן אין בכך חיוב תשלומי דמי תיווך.

בהצלחה.