מזוזה בביתן שמירה

שאלה:

האם צריך מזוזה בבודקה שמירה? ומה לעשות אם לא הביאו לי מחברת האבטחה האם לקנות מהכסף שלי?

תשובה:

יש לקבוע ללא ברכה, תקנה מזוזה פשוטה בכמה עשרות שקלים.

מקורות:

שני טעמים יש בדבר: ראשית, לדעת רש"י במנחות לג ב בית שער המחוייב במזוזה הוא זה שהשומר יושב שם, וכן פירש בט"ז סי' רפו ס"ק ז, אמנם אחרים חולקים וסוברים שבית שער הוא כזה שהנכנסים לבית עוברים דרכו לבית, לכן אין לברך על קביעה זו. טעם נוסף יש לחיוב המזוה, הוא שהשומר נמצא שם במשך היום, אלא שכיון שאינו נמצא שם בלילה אין מברכים על קביעתה, וכמו בחנויות משרדים וכדומה, ראה  ט"ז שם ס"ק י, ובשבט הלוי ח"י סי' ד.

אגב יש מקום גדול לומר שביתן השומר חייב במזוזה וללא ברכה גם כשאין בו ד' על ד' אמות, כיון שהוא ראוי למלאכתו, כמו שיש שצידדו לגבי בית שער, ראה בזה בס' שערי המזוזה עמ' מח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הבעיה היא שלפעמים אני עובר בין עמדות ..
    יש שלוש עמדות עיקריות שאני נמצא בהם. הרב ממליץ לקנות 3 מזוזות ולהתקין?

    מה לעשות עם כל המאבטחים האחרים? להגיד להם שצריך מזוזות?

  2. מקום שאתה נמצא בו חד פעמי באקראי אינו חייב במזוזה, אני מדבר על עמדה שאתה יושב בה כל יום כמה שעות, אוכל שם לפעמים וכדומה. כמובן הלכה זו נוהגת לגבי כל המאבטחים, שוב מי שיש לו מקום קבוע.