לתת ירושת בכור ליורש שאינו שומר תו"מ

שאלה:

שלום לך כבוד הרב
שני אחים הבכור כופר למהדרין מתוך הכרה שיכלית
הכיר את בוראו ומורד בו והאח השני צדיק
האח הצדיק שואל האם גם במקרה כזה חובה לחלק את הירושה לפי ההלכה או להפעיל את חוק הירושה שאינו לפי התורה כמובן ויתחלקו שווה בשווה

תשובה:

שלום וברכה,

התורה זיכתה את הירושה ליורשים, ולכן הירושה חלה לפי התורה, ועליך לחלק את העיזבון לפי התורה – בכור פי שניים. יש לדון מה הדין אם הבכור שאינו הולך בדרך התורה מעצמו מחלק את הירושה לפי חוקי המדינה האם צריך לספר לו שלפי הלכה מגיע לו פי שניים או שמותר לשתוק. אבל במקרה שלך שאתה מחלק את הירושה אתה חייב לחלק לפי הלכה.

בהצלחה.