שאלה:
האם בשר מהונדס נחשב פרווה או בשרי ? והאם יש שיקול לטעם שלו שמזכיר בשר אם בכלל לשיקול של להחשיב אותו בשרי כמו שמחשיבים את השיקול לעניין של זמן המתנה בין בשר לחלב
תשובה:
שלום וברכה
יש כאן שני נושאים, בשרי או פרווה בכלל כשרות…
למעשה נראה שצריך שיעשה מבשר כשר וגם שזה נחשב בשרי.
אינני מתמצא ממש בתהליך, רק אוכל לציין כי יש כאן שני נושאים מרכזיים לדיון, האחד מה הוא החלק הנלקח מהבהמה לצורך יצור הבשר, אם הוא ראוי למאכל או לא, והשני הסוגיא של "מעמיד", שלפיה, כאשר רכיב מסויים גורם לייצב את כל המאכל ולתת לו את הצורה או המירקם הטעם וכדומה, הוא לא בטל גם אם הוא בכמות מועטת מאוד, גם אם מצד עצמו אינו אוכל. נושא זה נדון בהרחבה בסוף סימן פז בשו"ע יורה דעה. לכן נטיית הלב ללא היכרות היא שיש כאן בעיה של מעמיד וכדי לייצרו חובה שילקח מבשר כשר.