ירושה

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב
לאחרונה נפטרה אימה של אשתי ע"ה ואף כי גילתה דעתה שהיא רוצה לחלק את הירושה לכולם בשוה , לא נמצאה צוואה.
לאשתי עוד שש אחיות ואח אחד שמאז חתונתנו ועד עכשיו רוב הזמן לא דיבר איתי ועם אשתי, לא הזמין אותנו לשמחותיו ולא בא לשמחותינו אף שהזמנו אותו., ואף בשנים האחרונות אינו מדבר איתנו ועם רוב אחיותיו.
מאחר ואינו יכול לממש את הירושה ללא חתימת אחיותיו, פנה אלינו וביקש את חתימת אשתי.
מאחר וידוע כי אפשר לדרוש סכום מסוים עבור חתימה זו, ומאחר ואיננו רוצים לקבל ממנו כסף , ביקשנו בעד החתימה התחייבות כי מעתה ישמור עם כל האחיות קשר משפחתי נורמלי עם שטר התחייבות כספית אם יעבור על ההתחייבות.
הוא איננו מוכן להתחייב על הנ"ל .
האם מבחינה הלכתית אשתי חייבת לחתום לו למרות שאינו מוכן לדרישה לגיטימית זו ?

תשובה:

שלום וברכה,

החתימה לא קשורה לבקשת השלום. גם בלי החתימה האח צריך להשלים איתכם וכדאי לפעול בצורה חכמה כדי לראות איך לעשות זאת.

אם האמא אמרה בזמן חוליה שכל נכסיה יחולקו שווה בשווה, הרי זה צוואת שכיב מרע והעזבון אמור להתחלק בשווה גם אם לא הייתה צוואה מפורשת.

כדאי שתפנו לבורר מוסכם שיסדר את ענייני הירושה וגם ישיב את השלום למשפחה.

בהצלחה.