תחנת אוטובוס בשמות של ע"ז

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני גר בחו"ל (צרפת).
כשאני נוסע באוטובוס (או ברכבת, חשמלית, וכו׳), יש תחנות שיש להן שמות קשורים לעבודה זרה או לאנשים עובדי ע"ז, כמו "השילוש הקדוש" של הנוצרים (באנגלית: trinity), או "לזרוס הקדוש" (saint lazare) או "אוגוסטינוס הקדוש" (saint augustine), וכו׳.
ויש גם שמות של פילוסופים, שלפעמים היו אנטישמיים, כמו "וולטר" (voltaire).

כידוע, יש איסור לומר למשל "עבור ברחוב הזה, וברגע שאתה מגיע לפני הבית הזה הכנסייה, פנה שמאלה…".

האם יש איסור לעלות או לרדת בתחנות כאלו, או לייעד מסלול על ידי ציון תחנות כאלו?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

לעלות ולרדת ודאי מותר, מה זה נוגע לשם של המקום? אבל גם לציין לאנשים יש לרדת בתחנה פלונית מותר. אין לך כוונה לבעודה זרה אלא לשם מקום. במקרה שציינת שאנשים קובעים להפגש ליד עבודה זרה פלונית הם באמת מתייחסים בדבריהם לעבודה זרה, וזה לא כינוי בעלמא.

ברכה והצלחה