שימוש בידע מקדים על גוי כדי עבודה במחיר טוב יותר

שאלה:

לכבוד הרב,
אשמח לעזרה בשאלות הבאות:
1.אם אני יודע מידע לפני חתימת חוזה עם גוי שיכול לעזור לי לקבל ממנו עבודה בסכום נמוך יותר (הוא לא חייב לי כלום ואני לא חייב לו, אבל אני יודע שהוא סוג של "לחוץ לקיר" ואם הוא לא יסגור עסקה איתי, הוא עלול להפסיד כך שלא יהיה לו בכלל עבודה). האם מותר לי לנצל את המצב שנוצר אצלו כדי להרוויח מזה עבודה בסכום שנראה לי (שהוא גם הוגן)?
2.אם גוי השתמש בכלי שהבאתי לו שהיה בשרי, אך הוא עשה בו שימוש עם חלב.
עכשיו גוי אחר שמגיע, מותר לי להביא לו את הכלי הזה (שהיה בצד וכמובן ולא היה בשימוש שלנו)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל ממנו עבודה בסכום נמוך אם ההחלטה היא שלו, למרות שהוא לחוץ וצריך את העבודה ולכן הוא מוזיל במחיר, מותר לך להציע מחיר את עצמך במחיר מוזל.

מותר לתת לגוי להשתמש בכלי הטרף, כיון שהגוי לא מוזהר על כך. אבל ראוי לא להחזיר כלי טרף בבית כדי שלא יכשלו בו בני הבית.

בהצלחה.