פאה נכרית – עבודה זרה

שאלה:

שלום
פאה נכרית שקניתי באתר SHEIN Official Site שאמור להיות משערות אדם , האם מותר ללבוש את זה? , או אני צריך לחשוש לעבודה זרה ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אין חובה לחשוש לכך, כיון שלדעתי ומתוך התרשמותי לאחר קריאת הרבה חומרים בענין זה, אין להם באמת כוונה לעבודה זרה, אלא זו רק הכנעה לפני שבאים לאליל. את הקרבן הם מקריבים אחר כך, פירות יפים וכדומה. הפולחן של הגילוח כלל לא נעשה במקדש שבו מקריבים אחר כך את הקרבנות. אמנם יש יש שחשו לכך, אבל אם ניקח בחשבון שרוב השיער בעולם [גם על זה יש ויכוח אבל כך התברר לי לכאורה] אינו בא מהמקדשים הללו, יש לסמוך על הרוב שהשיער של הפאה שלך אינו משם. כמובן לכתחילה יש לקנות רק עם הכשר, אבל אחרי שקנית אני חושב שאפשר ללבוש.

ברכה והצלחה ויום נעים.