האם נדר שנדר שנה שעברה בהתרת נדרים שעשה בערב ראש השנה

שאלה:

אני חוזר בתשובה 24 שנה בס"ד וממש זהיר בהלכות חמורות אלו .רק רציתי לדעת האם נדר שנדר בשנה שעברה התבטל בהתרה שעשה בערב ראש השנה .זה מאוד חשוב לי לדעת מעיקר הדין מהי ההלכה יורינו המורה.

תשובה:

שלום וברכה

התרת הנדרים בערב ראש הנשה מיועדת לנדרים שנדרנו בלי לשים לב ושכחנןו מהם. נדר שנדרת ואתה זוכר אותו, קיימת לגביו ההלכה שיש לפרט את הנדר בפני המתירים ולמצוא לו פתח להתרה. לכן התרת נדרים כללית זו אינה במקום התרה פרטנית ככל שיש נדר ממש ואתה זוכר אותו.

ברכה והצלחה