אכילת אתרוג שביעית בחו"ל

שאלה:

שלום,
האם מותר לאכול אתרוג ישראלי של שנת שביעית אחרי החג (מדובר בחו"ל)?
תודה רבה

תשובה:

אדם שהוציא פרי של שביעית לחו”ל יכול לאכול את הפרי בחו”ל ואין חיוב להחזירו לארץ ישראל.

מקורות

חזון איש שביעית סי’ י ס”ק ו, וראה רידבז פ”ה סעי’ יח, שאף שהראב”ד החמיר שאסור לאוכלם שם הכרעת כל הפוסקים שלא כדבריו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על תשובה מהירה.
    מדובר באתרוג של מצווה אחרי החג. עכשיו בעל האתרוג שואל האם מותר לו לאוכלו. אז מתשובתו של רב נשמע שהדבר אכן מותר. האם הבנתי נכון?