שילמתי מחיר פחות מכיסא אחר

שאלה:

שלום כבוד הרב, בס"ד שאצליח לנסח את השאלה נכון.
הלכתי להופעה של זמר מסויים עם אמי מורתי, וההופעה הייתה במיוחד לבנות האולפנה שלי מטעם האולפנה. אבל היה מותר להביא משפחה/חברות וכו'… אז לבנות האולפנה כל כיסא בהופעה עלה 10 שקל. אבל אחרי 3 ימים שקניתי את הכרטיס המחיר של אותו הכרטיס שקניתי עלה כי תאריך הקנייה בסכום של ה10 שקל בשביל בנות האולפנה היה מוגבל עד התאריך המסויים הזה. אני הספקתי לקנות את הכרטיס של ה10 שקלים לפני שעלה מחירו. (ראוי לציין, שכשקניתי את הכרטיס לא היה הגבלת מקומות איפה לשבת, מה שאומר שכל המושבים באולם עולים את אותו הסכום.) כשבאתי להופעה, (בעוונתי הרבים כי בדיעבד הבנתי שזה גם אסור לבוא להופעה הזו אבל הרוחניות בבית ספר שלי לא ממש חזקה לצערי) בכל מקרה כשבאתי להופעה באתי עם אמי מורתי והיא רצתה גם להיות בה אבל בשביל אנשים מחוץ לאולפנה הכרטיס להופעה עלה 40 שקל והיא שילמה 40 שקל כמו שצריך. בזמן ההופעה עברתי לשבת לידה בכיסא שמעל לכיסאות הרגילים של האולם, באזור שהיא ישבה, ששוב – כל המקומות באולם עלו את אותו הסכום כשקניתי את הכרטיס. אז אם הייתי רוצה – הייתי קונה את הישיבה בכיסא שישבתי בו ליד אמי באותו סכום של הכיסא הראשון שקניתי. (אלה הנמצאים בסוג של מרפסת כזו מעל לכיסאות הרגילים באולם.) ראוי לציין שזה לא הכיסא שאני שילמתי עליו, אבל אמי ישבה באזור הזה אז ישבתי לידה שם. הכיסא היה ריק, אף אחד לא קנה אותו כי אם כן הוא בטח היה יושב. אז לא נגרם צער לאף אחד, אבל בכל זאת – ישבתי על כיסא שלא שילמתי עליו. הוא לא היה שונה במראה שלו מהכיסא ששילמתי עליו, או שונה בשום צורה או מבנה מהכיסא הראשון שקניתי. הוא פשוט היה מונח במקום שרואים בו את ההופעה מהכי למעלה של האולם. שגם שם – הכיסא הזה היה עולה לי את אותו הסכום של ה10 שקלים בדיוק כמו הכיסא הראשון שקניתי, בלי שום קשר למקום ישיבה. האם עשיתי בזה גזל כשישבתי בכיסא הזה שלא שילמתי עליו אלא על כיסא אחר באולם ששווה לו בסכום במבנה ובצורה אבל מונח במקום אחר?
ב' – אם כן, איך אוכל לעסוק בצורכי רבים? זה היה בהיכל התרבות של עיר מגוריי אז יוצא שאם אשלם לעיריית העיר בדרך כלשהיא למה שהיא צריכה – השבתי את הגזל?.
תודה תבורך מפי עליון בעז"ה.

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ושילמת על הכרטיס לא משנה באיזה מקום ישבת. אין כאן שום חשש גזל. ועשית כדת וכדין שישבת ליד אמא שלך בכסא פנוי.

בהצלחה רבה.