קשר בין אב שהורשע בפלילים לבנו

שאלה:

האם מותר לאב אסיר שהורשע בפדופיליה ונאסר ל 15 שנים, ללמד את בנו בן 16 הלכות/תורה/פרשת שבוע בשיחת טלפון שבועית קבועה?
יש לציין כי האמא התגרשה מאביו לאחר שהורשע והתחתנה בשנית עם גבר ירא שמיים והבן חי עם אחיותיו ואימו ובעלה . כאמור הבית הנו בית שומר תורה ומצוות.

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את שאלתך הכואבת, ברור מאליו שלא ניתן להשיב עליה כך בכמה שורות אינטרנט, זה הרי דיני נפשות! שאלתך היא האם לנתק בן מאביו! להמית בלבו של אב אהבת בן ובלבו של בן אהבת אב! זו שאלה שיש לדון בה בכובד ראש תוך הכרת כל פרטי המקרה, זה הרי כאב לב שאין לתארו לשני הצדדים, חובה להבין את כובד השאלה כדי בכלל לדון בה.

נכון שהאב צריך לרצות את עונשו על חטאיו, אבל האם זה אומר שיש לנתקו מכל קשר אנושי ומחווית ההורות שנתן לו בורא עולם? זו שאלה של דיני נפשות ממש.

אין כל בעיה שהאב מלמד את בנו תורה, זו חובתו אגב כמבואר בסוגיא במסכת קידושין. זה נדרש לנפש של הבן לבריאותו. לעולם האב החורג לא יהיה במקום האב הביולוגי. יש לו תפקיד חשוב ומרכזי בחיי הבן, אבל הוא לא במקומו, לעולם.

אם את סבורה שיש בעיה בקשר הזה והוא מזיק, יש לפנות לרב גדול בתורה ולפרט בפניו את כל הצדדים והוא ישקול בכובד ראש וייעץ לכם מה לעשות.

בשורות טובות ורוב נחת.