עשית מלאכה לאחר זמן הדלקת הנרות

שאלה:

האם מותר להפעיל שעון שבת 20 דקות לפני שקיעת החמה וכן להתרחץ במים חמים או שמרגע שהאישה מדליקה כל אלה נאסרים

תשובה:

שלום וברכה

הבעל לא נגרר אחרי אשתו בקבלת שבת, אבל יש להזהר מאוד לא להתקרב מידי לשבת. בסי' רסא במשנה ברורה מבואר שראוי לחשוש לשיטת היראים שזמן בין השמשות הוא לפני השקיעה, כמו כן יש ענין של תוספת הניכרת שלדעת המשנה ברורה הוא כרבע שעה. וכן מחמת הספקות בענין של ניכוי הרים יש מקומות שזמן השקיעה בהם לחלק מהשיטות הוא כעשר דקות לפני השקיעה שבלוחות. לכן מחמת כל הנדונים הללו יש להזהר ולא להתקרב מידי לשבת בעשיית מלאכה.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. ובשביל חינוך הילדים, נראה לי שאם נקלעים למצב כזה, עדיף יותר שהאשה תאחר מעט את הדלקת הנרות, וכל בני הבית יקבלו שבת אז, מאשר שהאשה תדליק נרות בזמן הלוח, והילדים המבולבלים יראו שממשיכים בעשיית מלאכות בבית (עד מתי? מי הצליח ללמד ילד בן 3 מה שקיעת החמה וכו').

  2. למה צריך להתפלל מעריב מוקדם בשביל תוספת שבת? זה הרי מתקיים באמירת בואי כלה או מזמור שיר ליום השבת! ואת ניתן להגיד לפני שקיעה ולאחר מכן שיעור או סדר לימוד עד זמן מעריב.

  3. בודאי לא צריך, אדרבה בני אשכנז משתדלים לפחות בארה"ק לא להתפלל ערבית לפני הזמן, אלא רק לקבל שבת בקבלת שבת או סתם באמירה.