ספרי מסירה

שאלה:

שלום כבוד הרבנים שליט"א,
בבית כנסת שלי יש פינת "ספרים למסירה וספרים שנשכחו" האם מותר לי לקחת משם ספר?
שאלה נוספת- לפני בערך חודשיים וחצי מצאתי ספר קודש על ספסל א. האם צריך לעשות השבת אבידה או שזה נחשב הפקר או למסירה ב. שכחתי עד עכשיו לעשות השבת אבידה, האם עלי פשוט לשים שלט הספסל כרגיל?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם בית הכנסת פרסם על פינוי ספרים, ואם לא יבואו הם מפקירים את הספרים, ולא באו לקחת את הספרים, והבית הכנסת פינו את הספרים והפקירו לכלל הציבור, מותר לקחת מהמדף ספרים. אם עדיין לא נעשה פינוי ספרים ורק הוקצה מקום עבור ספרים שנכחו, אסור לקחת משם ספרים, רק אחרי שיעבור זמן רב והבית כנסת יפרסמו שמפנים את הספרים.

היכן מצאת את הספר קודש? והאם לקחת את הספר לביתך?. בעיקרון ספר שנמצא בבית כנסת אינו מוגדר כאבדה ואין חובה להכריז אלא עדיף להשאיר בבית כנסת ובעל הספר ישוב לחפשו.

בהצלחה.