לימודי חול בחו״ל

שאלה:

שלום,
אני התחלתי ללמוד לימודי חול בשביל מקצוע במסגרת יחסית דתית כלומר בבוקר לומדים תורה ובצהריים לומדים לימודי חול.

יש כמה דברים שאשמח לשתף שמאוד חשובים בעיני כדי לדעת אם כדאי להשאר ללמוד שמה או לנסות לעבור למקום אחר.

דבר ראשון,
מה לחשוב על עובדה שיש לנו מורה (אישה) יחסית צעירה שמלמת לנו אנגלית, שרואים ברכיים שלה, ויש לה פאה ולא כיסוי ראש?
הלא יש סכנה להרהורים? (היה לי שיעור אחד איתה וזה קצת הפריע לי) האם אני צריך להסתגל, להיות בסוף הכיתה או יש באמת בעיה?

דבר שני,
מתפללים מנחה ב15:00 והוא מתחיל ישר אשרי בתחילת ההפסקה שהיא מ15:00 עד 15:30
בתוך אדם שהתרגל לעשות קרבנות לפני, אין לי זמן לקיים אותם אא״כ עושים אותם בזמן ארוחת צהריים באזור 13:30 ככה.
האם טוב לחלק תפילת מנחה בשני חלקים כך? האם אפשר לעשות זאת בדיעבד (כלומר כל השנה) על מנת לטווח ארוך ״להתפרנס בכבוד בע״ה״ כאילו גם חשוב לימודי חול.
עוד משהו הש״ץ בתפילת מנחה מתחיל ישר עם החזרה לכתחילה למרות שעושים את זה בדיעבד ממש כשאין זמן סמוך לשקיעה וזה.
כנירא הם עושים כך כדי לא להכביד יותר מדי על התלמידים שחלקם בתהליך התחזקות.

לא ממש יודע מה לעשות
אם אפשר עזרה
המון תודה מראש

תשובה:

אם זה המקום שמסתדר לך ואין אפשרויות טובות יותר [אינני מכיר מה קורה אצלכם בצרפת] בנוגע למורה תשב בסוף הכתה ותשתדל למעט בהתבוננות בה. כל השאר בסדר במצב הנוכחי שזה מה שיש לך.

העיקר תמשיך לשמור חזק על עקרונותיך ועל אמונתך ורצונך הטהור תמיד להתחזק.

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הערה קטנה, פאה היא גם כיסוי ראש. זה שרואים ברכיים זה בעיה, אבל לא הפאה (וזה כמו שהיה כותב "יש לה סוודר צבעוני"). מהראוי להשמיט פרט מתריס זה.