אי תשלום מזונות

שאלה:

ב"ה
שלום, אני אם חד הורית ל4 ילדים ברוך ה' והגרוש אינו משלם את המזונות המלאים אלא רק חלקיים. בנוסף החודש האחרון הוא לא שילם כלל. מה עליי לעשות מבלי לעבור את ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

עדיף שתפרטי אילו צעדים את מתכננת לעשות נגדו. ואז נוכל לדון האם הם צעדים שתואמים להלכה.

מותר לפנות להוצאה לפועל נגד הגרוש שלא משלם מזונות, משום שהחוב הוא ברור והוסכם על הצדדים. אולם הוצאות הכרוכות להליך הוצאה לפועל אסור להוציא מהגרוש.

בהצלחה.

מקורות:

בחוב ברור מותר לפנות להוצל"פ. אולם מאחר ואינו סרבן לבית דין אין לחייב אותו בהוצאות של הוצל"פ.