אונאה בספרים

שאלה:

רופא שלוקח מחיר גבוה יותר מהשוק אין בו אונאה כיון שלידע אין אונאה, מה הדין במוכר ספר יותר ממחיר השוק, האם גם בזה אין אונאה, כיון שלידע אין אונאה

תשובה:

שלום וברכה,

ספר הינו מכירת מוצר, ואסור להונות במקח וממכר ולכן חל איסור למכור ספר מעל המחיר שמקובל בשוק.

ברפואה אין מכירת מידע, אלא פעולה של הפועל, ולהלכה נפסק שאין אונאה בפועל, אולם יש איסור אונאה גם בפועל כשם שיש איסור אונאה בקרקע. רופא שדורש מחיר מופרז לא מוגדר כאונאה מאחר ואין מחיר נקוב על רפואה וכל רופא גובה לפי גודל ההתמחות שלו, ולא כמבואר בשאלה שיש כאן מכירת מידע.

בהצלחה.