סירוב קבלת תשלום על פריטים שבעל העסק לא חייב

שאלה:

לכבוד הרב,
רכשתי לפני כמה שנים ציוד לסוכה.
כבר בזמנו אחרי שהגעתי לבית ראיתי משהו שנראה לא תיקני בקבלה (היו חסרים חיובים של שני פריטים), אמנם היה איזה שהוא מבצע שמקבלים איזה שהוא פריט ביחד עם פריט אחר, אבל לא זכרתי ולא הייתי בטוח.

בינתיים היה אז חגים ולא הספקתי לדבר עם החברה, והחשבונית מאז נעלמה.
עכשיו אחרי 3 שנים, דיברתי איתם והצליחו למצוא את החשבונית ואכן התברר שכנראה חלק מהפריטים לא חויבו.

מצידי ביקשתי לשלם כל מה שצריך.
החברה דיברה עם הבעלים שאמר שהוא לא מבקש את הכספים בגין הפריטים שלא חויבו, ואני יכול לתרום את זה.

רציתי לשאול מהצד שלי, זה נחשב נקי לחלוטין מכל שמץ של גזל ברגע שאני לא משלם (אפילו שזה רצונם וניסיתי מעט להתעקש אבל לשווא)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אחרי שהודעת על הטעות והם מסרבים לקבל, הרי זה מחילה מצידם ואינך חייב לשלם להם כלל ואין כאן שמץ של גזל.

הם אמרו לך שאתה יכול לתרום את זה, ולכן אם תרצה תתרום את הסכום לצדקה כדי לזכות אותם במצוות צדקה. אתה לא חייב כיון שלא חייבו אותך לתרום לצדקה, אבל אם טוב שתעשה זאת כדי לזכות אותם…

בהצלחה.