לימוד מחשבים – תמונות

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני בהכשרת מחשבים (בתחום בניית אתרים, בין היתר).
במהלך ההכשרה, קורה לפעמים שהמורים שלי (שהם גויים) משתמשים בתמונות מכל הסוגים, (הרים, אוכל, בעלי חיים, מכוניות, וכו׳), והם גם מכוונים את העבודה שלנו בכמה תחומים שונים (משחק קלפים, חשבון נפש, מחולל סיסמאות וכו׳.)

אבל הבעייה היא שלפעמים המורים משתמשים בתמונות המציגות נשים שאינם לבושות בצניעות, או בתמונות המציגות בתים או סמלים של עבודה זרה (כנסיות או צלבים של נוצרים, מסגדים, וכו׳).
ואפשר גם כן שהם מכוונים את העבודה שלנו בתחומים של עבודה זרה – כמו רמדאן או חג המולד או חג הפסחא (שלהם), או בתחומים של פריצות (בלי לתת דוגמאות).

מהצד שלי, אני לא חייב לעשות בדיוק כמוהם ואני מנסה להימנע ככל האפשר מהבעיות הללו, ובמיוחד כשמדובר בפריצות. וגם, אם אני לא רוצה לעשות תרגיל כזה או כזה, יש לי אפשרות לא לעשות אותם.
ואז אני משתמש ככל האפשר בתמונות שאינם של עבודה זרה או של פריצות, וגם אני דואג לא לראות את תמונות של פריצות.
אבל ייתכנו מקרים שבהם חשוב לי לתרגל תרגילים או פרויקטים מסוימים שהמורים מציעים, ואם אני לא אעשה אותם, זה יכול לגרום לי לבעיות, כי זה יכול לשים לי מאוחר בהכשרה שלי.

האם מותר לי להשתתף בשיעורים ולעשות התרגילים והפרויקטים במקרים כאלו?

תודה מראש.
כל טוב.

תשובה:

תשתדל שלא יהיו תמונות כאלו. עבודה זרה לא מפריע כל כך, העיקר זה צניעות.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לידיעתכם, יש סינון בשם Teqlock, יש להם אפשרות להגדיר רמה שמתאים בשבילך, אבל הפלוס הגדול שלהם הוא שיש להם חסימת תמונות ממש מעולה (הוא לא חוסם התמונה, רק הוא צובע אותו ככה שלא ממש רואים החלקים שלא מכוסים בגוף)

    זה פתרון ממש מצוין לכל כך הרבה מקרים בהם נצרכים למידע באתר מסוים אבל הוא מלא תמונות לא צנועות

    אפשר להגדיר על איזה אתר רוצים תמונות פתוחות ועל איזה אתר יהיה תמונות צבועות

    https://www.techloq.com
    זה חברה בלונדון אבל יש להם מספר ישראלי, שירות בינתיים רק באנגלית