לחיצת יד גבר לאשה

שאלה:

שלום הרב. האם לחיצת יד (במידה ויש תוך כדי הרהור) נחשבת נגיעה של חיבה?
האם זה יהרג ואל יעבור?

תשובה:

גם בלי הרהור זה איסור גמור, ועם הרהור זה חמור עוד הרבה יותר ואין להקל בזה בשום אופן גם אם יש בושה וכו', ויש שסברו שאכן אין זה כמו חיבוק ונישוק ממש שיש בו איסור לאו מהתורה.

מקורות:

בשו”ת אגרות משה או”ח ח”א סימן קי”ג ובאבן העזר ח”ד סימן ל”ב סק”ט כתב בפירוש שאסור לגבר להושיט יד לאשה, אמנם עיין באבן העזר חלק א’ סימן נ”ו שכתב ששמע שיש כמה יראי ה’ שמקילים בזה, (להושיט יד בדרך נימוס) ומסיים שאף שיש לדון אותם לכף זכות, ומן הטעם הנ"ל, מכל מקום לענין מעשה קשה לסמוך עליהם עד כאן דברי האגרות משה, ומבואר שדעתו של הגאון הנ”ל שאסור להושיט יד אשה לגבר.

ועיין בספר טהרת ישראל עמוד 44 שכתב שלחיצת יד חמורה כמו חיבוק ונישוק, ועיין בשו”ת אז נדברו ח”ב סימן ע”ג.