כשרות ויטמינים

שאלה:

שלום וברכה מעוניין להזמין ויטמינים מחול המוצר הוא צימחוני ללא מוצרים מהחי ללא חלב מיוצר בעיקרון מירקות וכדומה טחונים ומתמציות שונות. האם צריך הכשר?
והאם זה משנה אם אני לא לוקח את זה בקפסולה אלא שופך את תכות הקפסולה למים ושותה [אפשר לעשות את זה בקפסולה הזאת וזה הייתרון שלה]
וכן מברר לגבי פרוביוטיקה ג"כ ללא מרכיבים מהחי. אם כי מצויין באלרגנים שזה מיוצר על קו בו משתמשים גם בחלב רכיכות {בררררר…] ועוד תודה רבה

תשובה:

יש צורך בהכשר והכל יש בהכשר כאן בארץ.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אני ממליץ לא לקנות שום מוצר שאינו בהכשר חזק ומוכר מאוד – כדוגמת בדץ העדה החרדית (כשמדובר בתרופות), תעשיית התרופות היום מלאה בתמציות שונות ומשונות ולענ"ד אין להסתפק בכשרות בסיסית.
    לא היית רוצה לקחת ויטמינים ש"מחזקים את הגוף" מחד גיסא, וחלילה מחלישים את הנשמה מאידך גיסא

  2. דבריך שגיא אינם מדוייקים, במקרים רבים הצורך בהכשר על ויטמינים הוא רק חומרא, מדובר במשהו שאינו ראוי למאכל ונאכל כאכילה שאינה כדרך ועוד, דוקא כאן בנדון השאלה נראה שמערבים עם מים, דברים אלו בדרך כלל יותר נחשבים למאכל ושינם יותר חמור, אבל בכל מקרה למרות החששות הנכונים שהעלית לא מדוייק שחייבים תמיד הכשר מהודר.

  3. אני בקשר עם אחד ממומחי הכשרות העולמיים,קניתי ויטמינים בהכשר בסיסי, ופניתי אליו, והבנתי ממנו שכיום ניתן למצוא בהכשר בדץ עד"ח.
    כל שכן שכיום יש קפסולות למציצה וחלקן עם טעם מתוק,ובזה ודאי אין להקל

  4. שאלה,אם לא ניתן להשיג,והקפסולה עשוייה מתמציות מפוקפקות,והיא מתוקה ועריבה לחיך,מה אז?
    אם היא מרה אני מסכים לחלוטין,אבל במתוק וראוי למאכל, לענד לא מסתכנים.
    ויטמינים זה לא פיקוח נפש,והיום אפשר לקבל בזריקות בקופת חולים למי שזקוק.

  5. כפי שכתבתי, רוב הויטמינים ניתן להשיג בקפסולות לבליעה ולא צריך כדורי מציצה טעימים, ובזה כשאין בכשרות מהודרת יותר ניתן לסמוך על כשרות שאינה מהודרת כל כך.