הקשיב לשיעור תורה ולא הבין

שאלה:

שלום וברכה כבוד הרב יש לי שאלה חשובה מאוד!
אדם הולך לשיעור תורה בהלכה בציבור עם רב תלמיד חכם גדול אותו אדם יושב שורה ראשונה מול הרב לא מתעסק בשום דבר לא נוגע בטלפון רק מסתכל על הרב ומקשיב לו השיעור אורכו כשעה שלמה אותו אדם יש לו הפרעת קשב וריכוז הרב מדבר בשיעור והאדם שט במחשבות שלו בכל רחבי העולם ולא הבין כלום מהשיעור בסוף השיעור לא קלט כלום האם הוא מקבל שכר לימוד תורה בשלמות? (ראיתי שהחזון איש אומר שאם לא הבין אין שכר לימוד תורה) כבוד הרב אותו אדם שבא לשיעור לא בגלל שמשעמם לו בבית הוא בא ללמוד אבל לא הבין כלום בבקשה חשובה מאוד דעת הרב האם הוא מקבל שכר לימוד תורה?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יקבל שכר גדול על טירחתו והתאמצותו ללמוד תורה, זה לא שכר לימוד תורה ממש כי לא למד, אבל זה שכר גדול מאוד על מאמץ לנסות ללמוד תורה וזה דבר עצום, אשריו ואשרי חלקו.

הייתי מייעץ לאדם הזה לנסות למצוא אפשרות ללימוד שכן מתאימה לו, אם זה שיעור יותר אישי וקטן, נושאים יותר קלילים, אולי חברותא, חבל להשקיע כל כך הרבה זמן ובסוף להרגיש החמצה.

בהצלחה רבה מאוד.