שירותים סתומים בשבת ודין "גרף של רעי"

שאלה:

שלום כבוד הרבנים.

אני מתנצל על שאני שואל שאלה כזו.

(אני גר בחו"ל).
בבית, כרגע, יש לנו בעייה של שירותים סתומים.
(זה נמשך כבר כמה שבועות, ויש אינסטלטורים שעשו לנו סקנדל בטלפון כי הם כביכול לא יכולים לעזור לנו).

ואז, אנחנו צריכים בינתיים להשתמש באמבטיה (לצרכים הקטנים) או בשקיות אשפה (לצרכים הגדולים) במקום השירותים, וזורכים אותן פחי האשפה של הבניין…

אבל יש לנו כמה בעיות בשבת:

1) האם מותר לחתוך בשבת גליל של שקיות אשפה, אם לא חתכנו אותן קודם שבת?

2) האם יש בשבת דין של "מוקצה" על השקיות הללו לאחר שהשתמשנו בהן, ואם כן מה צריך לעשות?

תודה מראש.
שבת שלום וכל טוב.

תשובה:

תחתכו שקיות לפני שבת ואין להכנס לכתחילה לשאלה של כבוד הבריות, כיון שמי שפשע ולא חתך אין לגביו היתר זה.

אין בעיה של מוקצה כפי שציינת בכותרת שלך, יון שיש את ההיתר של גרף של רעי.

עם כל הכבוד, כפי שכבר כתבתי לך כמה פעמים, תשלמו כל הון שיש ותביאו כבר אינסטלטור למען ה' הביתה! מה זה? אין בעיה שלא ניתן לפתור, ולא חוסכים בדבר הזה!

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום.

    רציתי להגיד שהבעיות הללו נפתרו, ברוך השם.
    לא היה קל, זה לקח הרבה זמן, אבל הם תיקנו את הבעיה, ואני מקווה שזה לא יקרה שוב, בעז"ה.

    תורה רבה על כל התשובות בנושא הזה.
    שבוע טוב.
    בסורות טובות, ישועות ונחמות.