מדוע יש חשיבות לכשרות מהודרת?

שאלה:

צריך להסביר לילדיי ( שהנושא מציק להם )
שרואים את חבריהם אוכלים לידם, כשרות רבנות. וזה מעצבן אותם.
במיוחד שבאים לאולם שמחות

למה אנחנו אוכלים מחפוד, לנדא, רובין ( ולא רבנות)

אני רוצה להתמקד , בדבר לקמן:
האם אמת מוחלטת, ( נדבר באופן חיובי, ומכלל הן שומעים את הלאו))
שהמהודרות האמיתיות, המשגיח נמצא כל הזמן במפעל?

2- האם ידוע בוודאות,
שאצל 'המהודרות', יש פחות תקלות 'אנוש' ?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית לעצם הנקודות שהעלית ברמה המעשית: ברור ופשוט שככל שכללי ההשגחה יותר קפדניים, יותר שעות פיקוח, מפקחים יותר מקצועיים, מערכת יותר יעילה, פחות הסתמכות על קולות שונות וצירופים שונים וכו', התוצאה תהיה טובה יותר עם פחות תקלות אנוש, אין בזה ספק, זו מתמטיקה פשוטה של אחד ועוד אחד שווה שתיים…

שנית, חשוב להין ברמת המאקרו את הרעיון שמאחורי הדבר, וזה יקל להבין את הצורך, אולי ילדים לא יבינו היטב אבל קודם כל שנבין אנחנו: לפי הצבת המטרה אתה מקבל את התוצאה.

כשרות רבנות רגילה, מטרתה: לספק מינימום דרישות כדי שיהיו מינימום עלויות, ומקסימום מוצרים מושגחים, וזאת כדי להקיף ככל הניתן את כל הצריכה. כלומר, כמה שיותר להקל ולאפשר כדי שנוכל לאשר כמה שיותר מוצרים. כמובן בגבולות ההלכה, אבל זה העיקרון.

הכשרויות המהודרות מבקשות את ההיפך: מקסימום כשרות והקפדה שאני יכול לספק במערכת מתועשת ציבורית.

כאשר המטרות הן הופכיות, ברור שהתוצאות שונות לגמרי, מי ששם לו מטרה לתת מקסימום השגחה, מקבל משהו ברמה הרבה יותר רצינית ממי שמחפש מינימום השגחה…

[אגב, אינני בא בדברים אלו בביקורת חלילה, יש מטרה עצומה בכשרות הרבנות, זה מאפשר מצב בו כל אדם חילוני במדינה כמעט ולא נתקל באוכל שממש אינו כשר, אבל מי שרוצה פחות תקלות פחות הקלות ומצבי היתרים של דוחק, זה בודאי לא מספיק לו].

שבת שלום.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. אבל זה נשמע שאם יש פחות השגחה. לדוגמא באולם, ויש 250 מנות ולא הבאת משגיח חיצוני (באולם לא מהדרין, לדוגמא בערי הפריפרייה) אז אולי באחוזים גבוהים שאדם יאכל תולעת אחת לפחות מהאורז או מהעלים….. אז זה לא ודאי איסור?

  2. ראשית, לפי דעתי במסעדה אולם שמחות או בכשרות בשר זה כמעט חובה לקחת כשרות מהודרת, כי אכן שם צריך השגחה מעולה.
    שנית איך אפשר לומר ודאי איסור כשיש יהודי ירא שמים שעובד לפי הנחיות ועושה… מה שאפשר לומר שזה מועד לתקלות.