שאלה:
שמעתי פעם שלפני הבישול של השום צריך לחצות את השום ולהוציא את החלק הפנימי שיש בתוכו (לפעמים קצת ירוק)
ויש לזה עניין מבחינה הלכתית
רציתי לשאול בעניין הזה, האם זה נכון? האם מותר לבשל שום בכל מצב או שכן יש לפותחו ולהוציא את החלק הפנימי שלו לפני הבישול
אשמח גם לדעת מהם ההלכות הקשורות לשום באופן כללי .
תודה רבה!
תשובה:
אינני מכיר הלכה כזו. מה שכן יש להקפיד, שלא להשאיר שום קלוף בלילה שלא בתוך מאכל אחר, כי זה נחשב מאכל שיש בו סכנה, ורוח רעה כמבואר בגמרא בנדה יז.
ברכה והצלחה ושבת שלום.