קדיש על בן על ידי האב

שאלה:

נפטר לי בן, ושמעתי שאמירת קדיש צריכה להעשות דוקא ע"י תשלום, ושהתשלום יעשה ע"י קרוב למת ביותר, היינו אביו או אמו (או בן במקרים מסוימים). מה המקור לכל זה, (והאם זה מעכב)

תשובה:

אין דבר כזה. התשלום ניתן כדי שבאמת יהיה מי שיעשה זאת… אבל אם האב יכול לומר עליו קדיש אין כל טעם לשכור אדם אחר.

בשורות טובות ישועות ונחמות, שלא תדעו צער מעתה ועד עולם, רק שמחות ונחת.