לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צואה בבגד בברכות ותפילות

שאלה:

אם אחרי צאת השבת וההבדלה אדם מגלה צואה ממש על הבגד התחתון ועל המכנסיים מבפנים- יש צד לומר שזה לא בשוגג כי היה לו לקנח עצמו טוב ולכן לא יצא ידי חובת הבדלה שחיובה מדאורייתא לחלק מהפוסקים וממילא אסור במלאכה וגם אכילה ושתייה?

תשובה:

זה לא פשיעה. כמו ליכלוך על הבגד אינו פוסל את התפילה, כיון שזה מכוסה, רק אם יש צואה במקומה באופן שנראה בחוץ כשיושבים [לולי הבגד כמובן] זו בעיה, ואני כלל לא בטוח שזו הסיטואציה, זה די נדיר, ובודאי יצא ידי חובה.

[הערת אגב מתוך ההיכרות, שנינו מבינים שמכך שהשאלה היא לגבי הבדלה ולא לגבי סתם תפילה או ברכה שכאלו יש מאות במשך השבוע, מביאה אותנו לתובנה שאין כאן שאלה אמיתית, אלא זה סתם לחץ שבא מתוך ה-ocd שאצלך קיים בעיקר בנושא הזה של הבדלה ותוספת שבת].

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לוודא שהבנתי נכון בשתי הנקודות הבאות:

    1. אין שום הבדל בזה בין אשכנזים לספרדים.
    2. זה הדין הלכה למעשה לכלל הציבור ואין פה איזה הקלה הלכתית לבחור כמוני שמאובחן מקצועית כסובל ממחשבות טורדניות בהלכה כחלק של בעיית OCD- או. סי. די.

    הבנתי נכון בשתי הנקודות הללו?