פרישה עם כדורים / שכחה לבדוק יום חודש והפלגה

שאלה:

שלום רב.
האישה שלי לוקחת כדורי יסמין למניעה ובד"כ הווסת מגיע רק כשמפסיקה
בפעם האחרונה שכחנו לבדוק יום החודש וכן את כל הבדיקות
עכשיו כבר עבר יותר מחודש וכשנזכרנו היא עשתה בדיקה
השאלה היא לגבי הימים שהיה לפני שנזכרה האם זה עבירה כל פעם
והאם יש תשובה לזה?

תשובה:

שלום וברכה

אשה שלוקחת כדורים שהוכח שפועלים אצלה באןפן שהזכרת, היא רואה רק בעקבות הפסקת הכדורים יום יומים אחרי, ובשאר הזמנים אינה רואה, לא צריכה לחשוש לוסתות חודש ואחרים, אלא רק לחשוש ליום הזה שלאחר ההפסקה שאז היא אמורה לראות. כך שלצורך הענין, אם ביום החודש היא לוקחת עדיין את הכדור ואין סיבה שתראה, לא רק שלא צריך לבדוק, גם לא צריך לפרוש.

לעצם שאלתך ללא קשר למקרה שלכם, בדיקה מעכבת בעונה קבועה או בעונה בינונית אבל לא בעונת החודש [לפעמים היא עצמה עונה בינונית] או הפלגה שאינה קבועה.