לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

פירות שביעית בחצר / מה היא חנטה?

שאלה:

הגינה שלי כרגע מלאה בפירות קלמנטינות לימונים ואבוקדו , השאלה אם שייכים לשנת שמיטה כי מן הסתם פרחי הפרי משנה שעברה, כיצד לנהוג עם פירות אלו והאם מותר לנו לאוכלם?

תשובה:

ככל שהחנטה היתה בשמיטה הם פירות שביעית.

מה היא חנטה?

יש אומרים שהכוונה לשליש הגידול כך סבר הרמב"ם פרק ד הלכה ט. ויש אומרים שהוא תחילת הווצרות הפרי מיד לאחר נפילת הפרח, כך סברו התוספות בראש השנה יב עמוד ב. וכך דעת הר"ש. אני מניח שלשיטת הרמב"ם זה ודאי בקדושת שביעית, אבל מן הסתם גם לגבי התוס' זה כך, ולכן יש לנהוג קדושת שביעית, לאפשר לאנשים אחרים ללקוט, אבל מותר לכם גם ללקוט ולאכול.

חורף בריא.