נרדמתי ולא הגעתי לטיפול

שאלה:

שלום הרב,
לפני המון שנים
הייתי בטיפול רגשי
בפגישה האחרונה לא הצלחתי להתעורר למרות שקבענו.

אחר כך ביקשתי שוב מהמטפלת פגישה לסיום
היא אמרה אם תשלמי עליה תוכלי לקבל
לא שילמתי וגם לא ביקשתי פגישה נוספת

השאלה היא האם אני צריכה לשלם עליה מדין ביטול?
היא לא ביקשה אבל מצד שני אולי לא היה נעים לה לבקש
מדובר על לפני המון שנים ובכל זאת פתאום נזכרתי בענין
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

קשה לקבוע שזה מצב של אונס כאשר לא התעוררת והיגעת לשיעור. ומאחר והביטול הגיע מצידך, ואין כאן אונס ברור, יש חובה לשלם עבור השיעור שהתבטל.

בהצלחה.

מקורות:

אדם שקבע תור לטיפול לסדרת טיפולים ולא הגיע לטיפול אחד, הרי זה נחשב שהפועל התחיל במלאכה וחייב לשלם עבור הטיפול שבוטל. אלא אם כן אירע אונס שלא יכל להגיע. העובדה שלא התעוררת קשה להגדיר כאונס, כיון שמראש היה צריך לדאוג להתעורר. ולכן חייבים לשלם עבור ביטול של הטיפול.