הדחת הכוס לפני קידוש

שאלה:

לכבוד הרב,

אשמח לעזרה בשאלות הבאות:
1.חפץ שהיה בחדר רחצה (יש שם גם שירותים) שהיה רטוב.
אם נוגע בחפץ (לא נכנס לשירותים) מצריך לנטול ידיים בגלל שהיה רטוב?

2.יש סטים של ספרים חדשים, אם אני קורא בהם אבל נמצא בכרך מסוים, האם נכון להשאיל למתפללים שירצו לקרוא בהם (בתנאי שישמרו עליהם) עד שאגיע לכרך שמשאיל?

3.
כוס של קידוש חייב לשטוף שוב ממש לפני ששמים על השולחן (כך גם מיום מערב שבת לכבוד ליל שבת וכו')?

תודה

תשובה:

1. לא.

2. למה לא? אם אתה לא צריך עדיין תשאיל לאחרים.

3. יש ענין להדיח את הכוס לפני המצוה [ולא לסמוך על ההדחה במוצ"ש שעברה], אבל זה לא חייב להיות ממש בסמוך.

מקורות:

על כך שיש צורך להדיח לכבוד המצוה גם אם הכוס נקייה ממוצאי השבת שעברה, ראה כף החיים סי' קפד אות ד ובערוך השלחן שם סעי' א.